Poslancov v pléne vystriedajú deti, vyspovedajú ministrov

NETKY.SK • 28 August 2016, 10:58 • 2 min
Poslancov v pléne vystriedajú deti, vyspovedajú ministrov

BRATISLAVA - Poslancov Národnej rady (NR) SR na chvíľu vystriedajú deti z Detskej univerzity Komenského (DUK). Malých "poslancov" čaká v utorok 30. augusta simulovaná Hodina otázok. Vyzvŕtajú v rámci nej členov vlády. Detskému parlamentu bude predsedať šéf NR SR Andrej Danko.

slovakia

left justify in out

K najžiadanejším členom vlády zvyčajne patrí premiér, minister vnútra a šéf rezortu školstva. Stalo sa dokonca, že sa deti dožadovali predsedu vlády Roberta Fica. Minister vnútra Robert Kaliňák im potom musel vysvetľovať jeho neúčasť. Odvolával sa na nedostatok času.

 

Vlani deti zaujímali napríklad platy učiteľov, utečenci, hrozba vojny, ale aj zrušenie dane z pridanej hodnoty. Simulovaná Hodina otázok sa koná každoročne. Zvyčajne sa na nej zúčastňujú nielen deti z Detskej univerzity Komenského a ministri, ale svoje zastúpenie má aj vedenie parlamentu vrátane predsedu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies