Poslancov ruského parlamentu budú voliť aj v zahraničí, vrátane Saudskej Arábie

NETKY.SK • 8 September 2016, 10:35 • 2 min
Poslancov ruského parlamentu budú voliť aj v zahraničí, vrátane Saudskej Arábie

MOSKVA - Ruská Ústredná volebná komisia (ÚVK) informovala, že predčasné hlasovanie ruských voličov vo voľbách do Štátnej dumy sa uskutoční aj na Kube, v Kirgizsku, Mjanmarsku a v Saudskej Arábii. Riadnym termínom volieb do Štátnej dumy, dolnej komory ruského parlamentu, je 18. september.

slovakia

left justify in out

Člen ÚVK Vasilij Lichačov podľa agentúry RIA Novosti informoval, že volebná komisia sa rozhodla zvýšiť počet volebných obvodov v zahraničí na základe žiadosti ruského ministerstva zahraničných vecí.

 

Pokiaľ ide o hlasovanie v Saudskej Arábii, táto možnosť je určená pre ruských občanov, ktorí sa tam zúčastňujú na moslimskej púti hadždž. Ruskí občania nachádzajúci sa momentálne v Saudskej Arábii budú môcť odovzdať svoj hlas 13. septembra v meste Džidda.

 

Podľa skôr prijatých uznesení ÚVK ruskí voliči budú môcť hlasovať vo voľbách do Štátnej dumy v 77 volebných miestnostiach otvorených v 53 krajinách sveta. Predčasné hlasovanie sa začne koncom tohto týždňa.

 

Vo voľbách sa bude rozhodovať o rozdelení 450 poslaneckých mandátov. Očakáva sa, že napriek politickým problémom a hospodárskej kríze, ktorú vyvolali sankcie medzinárodného spoločenstva po anektovaní Krymského polostrova a pokles cien ropy, zvíťazí doterajšia vládna strana Jednotné Rusko.

 

Výsledky prieskumov verejnej mienky naznačujú, že Jednotné Rusko chce vo voľbách podporiť asi tretina opýtaných voličov (31 percent), ďalších desať percent chce hlasovať za Komunistickú stranu Ruskej federácie (KPRF) a päť percent by odovzdalo hlas strane Spravodlivé Rusko. Väčšina opozičných strán má podľa prieskumov podporu jedného percenta voličov, informovala agentúra Interfax.

 

Podľa prieskumov zverejnených 1. septembra sa na voľbách určite nezúčastní 28 percent respondentov a ďalších 20 percent sa zatiaľ nerozhodlo. Do volebnej miestnosti sa v deň volieb určite vydá 20 percent opýtaných.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona