Poslancov dnes čakajú interpelácie

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 08:45 • 2 min
Poslancov dnes čakajú interpelácie

BRATISLAVA - Poslancov parlamentu dnes čakajú interpelácie členov vlády. Koaliční aj opoziční poslanci podali na súčasnú 6. schôdzu 12 interpelácii, sedem z nich je adresovaných ministrovi dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Romanovi Brecelymu (Sieť).

slovakia

left justify in out

Poslankyňu Adrianu Pčolinskú (Sme rodina) napríklad zaujíma, akým spôsobom bude zabezpečené odškodnenie užívateľov reštituovaných a privatizovaných bytov v prípade, že mestá a obce nezabezpečia pre nich náhradné byty do konca roka 2016, teda do termínu, ktorý určuje zákon o ukončení a spôsobe usporiadania niektorých nájomných vzťahov k bytom. Poslanec Ján Podmanický (Smer-SD) sa zase pýta na ministrove návrhy riešenia dopravnej situácie v meste Čadca, ktoré sa podľa neho stalo lievikom dopravných tepien do Českej republiky a Poľska. Poslanec Tibor Bastrnák (Most-Híd) sa ministra pýta na dátum začatia stavby cesty na nový most cez rieku Dunaj pri Komárne.

 

Poslancom dnes ešte ostáva hlasovať o piatich návrhoch zákonov, napríklad o zmene spôsobu voľby predsedu NKÚ alebo o zriadení Kultúrneho fondu. Parlament sa má zaoberať aj petíciou o hmotnej zodpovednosti osôb vykonávajúcich funkcie vo verejnej správe a o vylúčení schránkových firiem z obchodovania zo štátom, ktorú v decembri 2015 predložila strana Sieť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies