Poslancov čakajú zmeny v odpisoch, potraviny a prokuratúra

NETKY.SK • 26 Október 2014, 19:00 • 2 min
Poslancov čakajú zmeny v odpisoch, potraviny a prokuratúra

BRATISLAVA - Diskusiou k Správe o činnosti prokuratúry Slovenskej republiky za rok 2013, ktorá začala minulý piatok, otvoria poslanci v utorok 11. deň 39. schôdze parlamentu.

slovakia

left justify in out

Kriminalita páchaná na deťoch podľa správy štatisticky narastá. Jedným z najčastejších trestných činov je v tejto oblasti prečin zanedbania povinnej výživy. V roku 2013 ukončili trestné stíhanie voči 6 851 osobám, z toho 4 604 obvinili. "Príčinou tohto enormného výskytu je vysoká rozvodovosť ako aj časté rodenie detí do neúplnej rodiny, respektíve neskôr zanikajúceho pomeru druh - družka," konštatuje správa prokuratúry. Podľa dokumentu prokuratúry každoročne narastá aj počet prečinov ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

 

Poslanci následne ukončia rozpravu k novele školského zákona, ktorou chce podpredsedníčka parlamentu Renáta Zmajkovičová (Smer-SD) zakázať nevhodné potraviny pre deti v školských bufetoch a v automatoch na školách.

Ukončiť by sa mala aj diskusia k novele zákona o dani z príjmov. Jej súčasťou sú okrem iného úpravy v odpisoch, rozširovanie povinnosti využívať registračné pokladnice, zavádzanie virtuálnych registračných pokladníc ale aj ďalšie zmeny. Ministerstvo financií SR chce do zákona zaviesť limity pri kúpe vozidla určeného na podnikanie. Novinky v zákone o dani z príjmov prinášajú aj zmeny v odpisovaní hmotného majetku. Rozširuje sa počet odpisových skupín. Súčasťou zmien je aj navrhovaná podpora pre podniky, zaoberajúce sa výskumom a vývojom. Cieľom zmien je podľa ministerstva podporiť podnikateľské prostredie a zvýšiť daňovú spravodlivosť. Rozpravu k tomuto návrhu otvorili poslanci minulú stredu popoludní.

 

Parlament by mal rokovať aj o takmer 70-tich poslaneckých návrhoch noviel a zákonov, ktoré predložili opoziční zákonodarcovia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies