Poslancov čakajú zmeny v daniach

NETKY.SK • 29 Október 2014, 07:45 • 2 min
Poslancov čakajú zmeny v daniach

BRATISLAVA – Pokračovaním v diskusii k novele zákona o dani z príjmov otvoria poslanci 10. deň 39. schôdze parlamentu.

slovakia

left justify in out

Súčasťou novelu sú okrem iného úpravy v odpisoch, rozširovanie povinnosti využívať registračné pokladnice, zavádzanie virtuálnych registračných pokladníc ale aj ďalšie zmeny. Ministerstvo financií SR chce do zákona zaviesť limity pri kúpe vozidla určeného na podnikanie.


Novinky v zákone o dani z príjmov prinášajú aj zmeny v odpisovaní hmotného majetku. Rozširuje sa počet odpisových skupín. Súčasťou zmien je aj navrhovaná podpora pre podniky, zaoberajúce sa výskumom a vývojom. Cieľom zmien je podľa ministerstva podporiť podnikateľské prostredie a zvýšiť daňovú spravodlivosť. Rozpravu k tomuto návrhu otvorili poslanci minulý týždeň v stredu. 

 

Popoludní čaká zákonodarcov diskusia k novele zákona o zahraničnej službe. Diplomati a štátni zamestnanci pracujúci v zahraničí nebudú podľa nej mať o 16 eur vyšší plat tak ako ostatní ľudia v štátnej a verejnej správe, ktorým sa o túto sumu zvýšili platy od 1. januára tohto roku. Návrh ponecháva zahraničné platy na úrovni pred valorizáciou. 

 

Poslanci by potom mali dokončiť rozpravu k novele zákona o štátnych sviatkoch. SDKÚ-DS v nej navrhuje, aby bol 28. október štátnym sviatkom. Predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovít Kaník, ktorý novelu predložil, chce, aby 28. október bol štátnym sviatkom s názvom Deň úcty k dielu Milana Rastislava Štefánika – vznik samostatného československého štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies