Poslancov čakajú správy, poslanecké návrhy i Gabčíkovo

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 09:10 • 2 min
Poslancov čakajú správy, poslanecké návrhy i Gabčíkovo

BRATISLAVA – Správa o výsledku hospodárenia Národnej banky Slovenska za rok 2014, Správa o stave a vývoji finančného trhu za rok 2014 a Správa o stave vysielania v SR a o činnosti Rady pre vysielanie a retransmisiu za rok 2014 otvoria 13. deň 51. schôdze Národnej rady SR.

slovakia

left justify in out

Poslancom okrem toho zostáva prerokovať deväť poslaneckých návrhov zákonov. Diskutovať by sa malo napríklad o novele školského zákona, ktorou chce poslankyňa OĽaNO Eva Horváthová zaviesť na základných a stredných školách nový povinný predmet - zdravotná výchova. Primerane veku a schopnostiam dieťaťa by sa s vyučovaním predmetu mohlo začať už v materských školách. „Vyučovanie zdravotnej výchovy kladie dôraz na preventívne a výchovné opatrenia vo vzťahu k vzniku chronických neprenosných ochorení a je v súlade s programami prijatými v Slovenskej republike,“ argumentuje Horváthová.

 

Plénum čaká aj informácia o privatizácii Slovenských elektrární a postupe pri vypovedaní Zmluvy o prevádzke Vodnej elektrárne Gabčíkovo. Informáciu si vyžiadal bývalý premiér Mikuláš Dzurinda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona