Poslancov čakajú eurofondy, štatistika i Ukrajina

NETKY.SK • 17 September 2014, 08:24 • 2 min
Poslancov čakajú eurofondy, štatistika i Ukrajina

BRATISLAVA – Diskusiou k návrhu zákona o príspevku poskytovanom z európskych štrukturálnych a investičných fondov otvoria poslanci 6. deň 37. schôdze parlamentu.

slovakia

left justify in out

Materiál, ktorý pripravil rezort financií, upravuje riadiace, implementačné a kontrolné mechanizmy v podmienkach SR. Dôvodom schválenia navrhovaného zákona sú zmeny viacerých pravidiel využívania eurofondov, ktoré obsahujú nové nariadenia Európskej únie (EÚ) pre nové programové obdobie 2014 až 2020.

 

Poslanci prerokujú aj novelu zákona o štátnej štatistike, podľa ktorej sa komunikácia podnikateľských subjektov so Štatistickým úradom SR pri zisťovaní štatistických údajov bude vykonávať takmer výhradne elektronickou formou. Okrem elektronizácie komunikácie úradu so spravodajskými jednotkami má novela za cieľ integrovať do zákona požiadavky Kódexu postupov pre európsku štatistiku. V praxi by tak mali spravodajské jednotky so Štatistickým úradom SR komunikovať elektronicky, kým podľa doterajšej úpravy sa považovala listinná a elektronická komunikácia medzi úradom a spravodajskými jednotkami za rovnocennú a každý subjekt si mohol vybrať, akú formu využije. Výnimkou má byť len komunikácia s úradom v prípade fyzických osôb a fyzických osôb podnikateľov bez zamestnancov. 

 

Parlamentné výbory dnes budú diskutovať aj o situácii na Ukrajine. Spoločné rokovanie zahraničného výboru a výboru pre európske záležitosti sa začne za prítomnosti ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka o 13:00. Výbory by mali prijať uznesenie, o ktorom budú poslanci v piatok diskutovať v pléne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies