Poslancov čakajú elektronické náramky a Slovak Telekom

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 07:57 • 2 min
Poslancov čakajú elektronické náramky a Slovak Telekom

BRATISLAVA – Poslanci by dnes mali definitívne rozhodnúť o používaní elektronických náramkov a ďalších technických prostriedkov pri domácom väzení, čo upravuje nový zákon o kontrole výkonu niektorých rozhodnutí technickými prostriedkami. Návrh zákonodarcovia prerokujú v úvode siedmeho dňa 48. schôdze parlamentu .

slovakia

left justify in out

Rezort justície plánuje spustiť pilotne projekt elektronického monitoringu osôb od 1. júla. V testovacej prevádzke budú do monitoringu zapojení aj figuranti z Policajnej akadémie a z Paneurópskej vysokej školy, ale aj odsúdení z otvorených oddelení, vysvetlil minister spravodlivosti Tomáš Borec. Projekt sa rozbieha vďaka 22 miliónom eur, ktoré získalo ministerstvo z eurofondov. Návratnosť sa pritom očakáva pomerne rýchlo, po šiestich rokoch, konštatoval šéf rezortu spravodlivosti.


Diskutovať sa bude aj o zámere doprivatizácie majetkových účastí štátu a Fondu národného majetku SR (FNM) v spoločnosti Slovak Telekom (ST). „Je to zámer prevodu majetku štátu na iné osoby, keď vláda v tomto materiáli odsúhlasila prevod spôsobom IPO, takzvanej ponuky na kapitálovom trhu. Druhý variant je samozrejme aj priamy predaj, ale prioritne budeme pretláčať kapitálový trh, aby cenu vygeneroval trh," povedal vo februári po rokovaní vlády minister hospodárstva Pavol Pavlis. Kabinet očakáva za predaj výnos približne jednu miliardu eur. Rezort financií podľa štátneho tajomníka Radka Kuruca dlhodobo presadzuje, aby sa získané prostriedky použili primárne na zníženie dlhu.


Popoludní čaká zákonodarcov obligátna štvrtková Hodina otázok a aj interpelácie na členov vlády.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona