Poslancov čaká posledných sedem návrhov zákonov

NETKY.SK • 19 Jún 2016, 14:40 • 2 min
Poslancov čaká posledných sedem návrhov zákonov

BRATISLAVA - Posledných sedem návrhov zákonov, ktoré do parlamentu predložili opoziční poslanci, čaká zákonodarcov prediskutovať na šiestej schôdzi, ktorá bude pokračovať od utorka 21. júna. Popoludní si zástupcovia ľudu vypočujú správu o plnení úloh Vojenského spravodajstva za rok 2015 ako aj Správu o činnosti Slovenskej informačnej služby za minulý rok, toto rokovanie sa uskutoční za zatvorenými dverami.

slovakia

left justify in out

Parlament sa bude zaoberať aj petíciou za zavedenie hmotnej zodpovednosti politikov a vylúčenie schránkových firiem z verejného priestoru, ktorú s viac ako stotisíc podpismi doniesli do Národnej rady SR v decembri 2015 predstavitelia strany Sieť.


Rozdielna sadzba za prvý zápis auta dovezeného zo zahraničia na Slovensku na základe výkonu motora je podľa SaS v rozpore so Zmluvou o fungovaní EÚ. Liberáli preto predložili do parlamentu novelu zákona o správnych poplatkoch. „Prvý zápis držiteľa motorového vozidla je administratívny úkon rovnaký pre všetky druhy áut bez ohľadu na výkon motora a niet dôvodu diferencovať výšku správnych poplatkov do pásiem v závislosti od výkonu motora,“ zdôvodňujú predloženie novely poslanci Miroslav Ivan, Jana Kiššová, Alojz Baránik a Jozef Rajtár.


Zákonodarcovia prerokujú aj návrh zákona o Kultúrnom fonde, ktorým chce poslanec za OĽaNO Jozef Viskupič zmeniť financovanie podpory kultúry. Namiesto troch samostatných umeleckých fondov (Literárny fond, Hudobný fond, Fond výtvarných umení) navrhuje Viskupič vytvoriť jeden – Kultúrny fond, ktorý by mal jednu sústavu orgánov a jeden model financovania. Poslanec obyčajných ľudí navrhuje zrušiť dvojpercentný príspevok, ktorý v súčasnosti platia autori a umelci z ich hrubého autorského príjmu. „Dá sa povedať, že ide o neoprávnenú daň, ktorá týchto umelcov znevýhodňuje oproti iným povolaniam, keďže sú zdaňovaní dvakrát,“ vysvetlil. Na podpore literárnej, vedeckej a umeleckej činnosti by sa podľa Viskupiča mali podieľať nielen Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS), ako je to v prevažnej miere v súčasnosti, ale aj všetky komerčné rádia a televízie i ďalšie médiá.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies