Poslancov čaká diskusia o poplatkoch a novej nemocnici

NETKY.SK • 12 Február 2015, 08:29 • 2 min
Poslancov čaká diskusia o poplatkoch a novej nemocnici

BRATISLAVA - Diskusia o troch zákonoch predložených rezortom zdravotníctva, ako aj rozprava k výstavbe novej nemocnice v Bratislava čaká poslancov v 11. deň 46. schôdze parlamentu.

slovakia

left justify in out

Národná rada prerokuje novelu zákona o rozsahu zdravotnej starostlivosti, ktorou chce ministerstvo zdravotníctva urobiť poriadok v neprehľadných poplatkoch u poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Po novom by pacienti mohli mať jasnejšie v tom, za čo od nich môže lekár žiadať peniaze a čo je už neoprávnené. Poskytovatelia nebudú môcť vyberať poplatky za výkony, ktoré majú plne hradené zdravotnými poisťovňami. MZ chce taktiež zabrániť tomu, aby podmieňovali poskytnutie zdravotnej starostlivosti akoukoľvek úhradou nad určenú spoluúčasť poistenca, ktorá je stanovená v právnych predpisoch. 

 

Zákonodarcovia budú hovoriť aj o plánovanej výstavbe novej nemocnice v Bratislave, ktorú chce ministerstvo postaviť formou verejno-súkromného partnerstva alebo tzv. projektu PPP (Public Private Partnership). Výstavba nemocnice by mala stáť 200 až 250 miliónov eur, postaviť a 30 rokov prevádzkovať ju má súkromný investor. Informáciu o výstavbe novej nemocnice predložil do parlamentu minister zdravotníctva Viliam Čislák. 

 

Hlasovať by sa malo aj o miestach predsedov výborov, ktoré po rozpade SDKÚ-DS zostali neobsadené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies