Poslancov čaká 9. schôdza, prerokujú 26 vládnych návrhov

NETKY.SK • 6 September 2016, 08:53 • 2 min
Poslancov čaká 9. schôdza, prerokujú 26 vládnych návrhov

BRATISLAVA – Poslancov zamestná na 9. schôdzi Národnej rady SR, ktorá sa začína už dnes, 26 vládnych a 36 poslaneckých návrhov zákonov. Zákonodarcovia prerokujú aj návrhy, ktoré počas minulej schôdze prešli do druhého čítania. Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) zaradil do programu schôdze návrh skupiny poslancov na vyslovenie nedôvery premiérovi Robertovi Ficovi.

slovakia

left justify in out

Poslanci sa budú zaoberať okrem zákonov správou generálneho prokurátora i správou špeciálneho prokurátora. Šéf parlamentu zaradil do 84-bodového programu deväť návrhov z dielne ministerstva financií.

 

V druhom čítaní zákonodarcovia prerokujú dva vládne návrhy zákonov - o dôveryhodných službách pre elektronické transakcie na vnútornom trhu a o diaľničnej známke. Do druhého čítania sa dostali aj tri poslanecké návrhy - o Zbore väzenskej a justičnej stráže, o politických stranách a politických hnutiach a o hlásení pobytu občanov SR a registri obyvateľov SR.

 

Prvá schôdza po letných prázdninách bude ukončená posledným bodom programu, ktorým je pokus opozičných poslancov o vyslovenie nedôvery premiérovi Robertovi Ficovi. Za návrhom vysloviť nedôveru premiérovi je skupina opozičných poslancov zo SaS a OĽaNO-NOVA. Dôvodom je podľa nich to, že obhajuje ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ktorý údajne obchodoval s podnikateľom Ladislavom Bašternákom. Bašternák je známy z kauzy nadmerných odpočtov DPH pri bytovom komplexe Five Star Residence. Andrej Danko odvolávanie v júli presunul na september. Nepáčilo sa mu totiž oblečenie Igora Matoviča (OĽaNO), v ktorom prišiel do rokovacej sály a bilbord, ktorý v sále rozprestrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona