Poslancom sa skladáme aj na občerstvenie: Ročne až 60-tisíc!

NETKY.SK • 7 August 2014, 10:07 • 2 min
Poslancom sa skladáme aj na občerstvenie: Ročne až 60-tisíc!

BRATISLAVA - Denník Nový čas zistil, že Národná rada Slovenskej republiky (NR SR) podporuje značnou sumou na občerstvenie aj zasadnutia jednotlivých poslaneckých klubov.

slovakia

left justify in out

Celkovo môžu poslanci ročne skonzumovať občerstvenie v hodnote takmer 60-tisíc eur. Tlačový odbor NR SR potvrdil, že ide o rozhodnutie predsedu NR SR Pavla Pašku (Smer-SD), ktorý v roku 2013 stanovil limit na rozpočtový rok na jedného člena  poslaneckého klubu vo výške 35 eur.

 

Politický analytik Ján Baránek to považuje za zbytočnú provokáciu obyčajných ľudí na Slovensku. "Národná rada by si mala nastaviť podmienky porovnateľné s ostatnou krajinou. Určite na takéto niečo nie sú odkázaní a zbytočne to provokuje. Veľa ľudí žije z minimálnej mzdy na rozdiel od poslancov, pri ktorých nevidím dôvod, aby mali minerálku zdarma," povedal pre denník Baránek. Údaje z NR SR hovoria, že tento rok zatiaľ kluby na  občerstvenie dali spolu 4-tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona