Poslanci žiadajú primátora Popradu, aby zvážil pôsobenie vo funkcii

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 17:54 • 2 min
Poslanci žiadajú primátora Popradu, aby zvážil pôsobenie vo funkcii

POPRAD - Popradský primátor Jozef Švagerko dostal list od ôsmich poslancov mestského zastupiteľstva, v ktorom ho požiadali, aby zvážil svoje pôsobenie vo funkcii primátora mesta.

slovakia

left justify in out

„Dlhodobo k nám prichádzajú informácie, že funkciu primátora vykonávate často v stave, ktorý nezodpovedá postaveniu a poslaniu verejného činiteľa,“ uvádza sa v liste. Dôsledkom toho, ako popradský primátor vedie samosprávu, sú podľa poslancov podpísaných pod listom nielen správy hlavnej kontrolórky o porušeniach zákona, ale aj stav, v ktorom sa momentálne nachádza mestský úrad. Tvrdia, že obyvatelia mesta sú zhrození, kam sa prosperujúce mesto dostalo za rok a pol pôsobenia Švagerka.

 

„O tom, že váš spôsob vedenia mesta nie je dobrý, svedčí skutočnosť, že za vášho pôsobenia odišlo na základe vlastného rozhodnutia deväť vedúcich pracovníkov,“ uvádza sa ďalej v liste.


Niektorí poslanci sa nazdávajú, že primátor má problém s alkoholom. „V piatok na mestskej rade, ktorej som jedným z členov, sme v priamom prenose videli, ako sa pán primátor znefunkčnil svojimi odchodmi mimo rokovaciu miestnosť a svojimi návratmi potvrdzoval len to, že jeho stav je čoraz horší, až natoľko, že po poslednom odchode sa ani nevrátil,“ uviedol pre médiá poslanec Štefan Pčola, ktorý sa tiež podpísal pod list. V reakcii na list sa dnes Švagerko pred všetkými prítomnými podrobil dychovej skúške, ktorá mala zistiť prítomnosť alkoholu v dychu, výsledok bol negatívny. Podľa poslanca Pčolu išlo len o taktiku a pekné divadlo.


Primátor dnes pre médiá uviedol, že prednedávnom strávil dovolenku v Mexiku a po návrate domov päť nocí a dní nespal, čo sa prejavilo aj na jeho výkone. „Nikdy som neabsolvoval takýto dlhý let, 29 hodín som trávil cestovaním. Čo sa týka môjho zdravotného stavu, sú to stresy, liečim sa aj na cukrovku, a to všetko prispieva k tomu, že človek nevyzerá vždy v takej dobrej kondícii, ako by mal byť,“ uviedol Švagerko. Pripomenul, že bol zvolený v demokratických voľbách. „Zvolili ma občania tohto mesta, budem sa zodpovedať im,“ uviedol s tým, že odstúpiť zo svojej funkcie zatiaľ neplánuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies