Poslanci za Sme rodina navrhujú zvýšiť rodičovský príspevok

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 14:18 • 2 min
Poslanci za Sme rodina navrhujú zvýšiť rodičovský príspevok

BRATISLAVA - Poslanci za stranu Sme rodina Boris Kollár, Zuzana Šebová a Petra Krištúfková navrhujú zvýšiť rodičovský príspevok zo súčasných 203,20 eura na 280 eur.

slovakia

left justify in out

Suma rodičovského príspevku by tak bola v rovnakej výške, ako je príspevok na starostlivosť o dieťa. Ako na štvrtkovej tlačovej besede uviedla poslankyňa Krištúfková, terajšia výška rodičovského príspevku je absolútne demotivujúca. Poukázala na to, že bývalá vláda od začiatku tohto roka zvýšila maximálnu sumu príspevku na starostlivosť o dieťa z 230 eur na 280 eur, avšak rodičovský príspevok od 1. januára 2014 zostáva na sume 203,20 eura. Zvýšenie rodičovského príspevku na 280 eur by podľa nej štát stálo 131 mil. eur ročne.

 

Líder strany Sme rodina Boris Kollár upozornil na to, že štát nevytvára vhodné podmienky pre zakladanie rodín. Obáva sa, že návrh na zvýšenie rodičovského príspevku nebude schválený vzhľadom to, že by to stálo veľa peňazí. "Je to však ekvivalent oddlženia Širokého," zdôraznil.

 

Suma životného minima sa od júla tohto roka tretíkrát po sebe nezvýši. Znamená to, že viaceré rodinné dávky, ktorých nárast je naviazaný na zvýšenie životného minima, od začiatku budúceho roka opäť nestúpnu. Suma rodičovského príspevku tak aj v budúcom roku zostane na úrovni 203,20 eura, ktorá platí od 1. januára 2014. Zachová sa aj výška prídavku na dieťa, ktorá bude naďalej dosahovať 23,52 eura mesačne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies