Poslanci za OĽaNO prišli v tričkách, podporujú pochod za život

NETKY.SK • 20 September 2013, 09:59 • 2 min
Poslanci za OĽaNO prišli v tričkách, podporujú pochod za život

BRATISLAVA – Poslanci NR SR z klubu OĽaNO prišli dnes do rokovacej sály parlamentu oblečení v tričkách podporujúcich nedeľný Národný pochod za život.

slovakia

left justify in out

„Chceme na túto udalosť takto upútať a pozvať aj ostatných,“ povedal líder OĽaNO Igor Matovič.

Pozícia a úloha rodiny nie je podľa podpredsedníčky NR SR Eriky Jurinovej (OĽaNO) docenená. Ako povedala v rozhovore pre agentúru SITA, rodiny sa môžu cítiť v porovnaní s ostatnými zväzkami znevýhodňované. „Stále sa tvárime, že je jedno, či deti žijú v normálnych manželstvách alebo vo voľných zväzkoch alebo sa o dieťa stará len jeden rodič. Aj keď nechcem uberať na váhe rodičom, ktorí sa sami dokážu o dieťa postarať, podpora spoločnosti rodinným zväzkom chýba,“ zdôraznila s tým, že spoločnosť sa bojí povedať, že dieťa, ak vyrastá s otcom a matkou v normálnej rodine, má väčšiu šancu sa zapojiť do spoločnosti a prežiť hodnotnejší život. 

Poslanci za OĽaNO podporujú Národný pochod za život a zúčastnia sa na ňom. Konferencia biskupov Slovenska vyzvala listom všetkých 150 poslancov Národnej rady Slovenskej republiky, aby Národný pochod za život podporili. „Na pochode sa zúčastním s celou rodinou, pretože ho považujem za kľúčový a prelomový. Už nestačí len debatovať a podpisovať petície. Treba ísť von a vyjadriť jasne svoj postoj. Postoj v prospech života a rodiny, ktorý je zdravý, normálny a zastáva ho drvivá väčšina spoločnosti,“ povedal poslanec Richard Vašečka pre agentúru SITA. Branislav Škripek sa na pochode zúčastní, pretože si neželá, aby na Slovensku došlo k situácii, ako je vo Francúzsku, kde vládna strana nerešpektuje vôľu, myslenie a hodnoty vo svojej krajine. “Treba, aby sme obhajovali kultúru života a tradičný model rodiny: otec-matka-dieťa,“ povedal Škripek. 

Pochod za život bude v nedeľu 22. septembra v Košiciach. Už deň predtým budú rôzne workshopy na rôzne témy na stanovištiach v meste a večer spoločný program v športovej hale. V druhý deň budú pro-life sv. omše a bohoslužby v jednotlivých košických chrámoch, následne moderovaný kultúrny program na Hlavnej ulici a popoludní pochod za život cez mesto. Košice si organizátori vybrali za miesto pochodu, pretože v súčasnosti sú Európskym hlavným mestom kultúry. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies