Poslanci z OĽaNO-NOVA vypustili biele balóny za obete holokaustu

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 15:02 • 2 min
Poslanci z OĽaNO-NOVA vypustili biele balóny za obete holokaustu

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR za OĽaNO-NOVA vypustili dnes pred parlamentom stovky bielych balónov. Symbolicky si tak uctili tisícky obetí holokaustu.

slovakia

left justify in out

Erika Jurinová pripomenula, že 25. marca uplynie 75 rokov odvtedy, keď z Popradu vypravili prvý transport s 999 židovskými ženami a dievčatami do nemeckého nacistického koncentračného a vyhladzovacieho tábora Auschwitz-Birkenau na území okupovaného Poľska.

 

V prvých transportoch, ktoré odchádzali zo Slovenska počas druhej svetovej vojny, boli mladé slobodné dievčatá a ženy vo veku od 16 rokov.

 

"Pred 75 rokmi ľudia mlčali, mlčky sa prizerali krivdám. Znamenalo to 70.000 zmarených ľudských životov," uviedla s tým, že mlčať by sme nemali ani dnes. "Mali by sme si pripomínať obete holokaustu a rozmýšľať, ako plíživému fašizmu zabrániť," doplnila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies