Poslanci z Merkelovej CDU chcú trestať šírenie falošných správ

NETKY.SK • 13 December 2016, 13:41 • 2 min
Poslanci z Merkelovej CDU chcú trestať šírenie falošných správ

BERLÍN - Stranícki kolegovia z Kresťanskodemokratickej únie (CDU) nemeckej kancelárky Angely Merkelovej sa snažia presadiť tresty za šírenie falošných správ, ktoré by podľa nich mohli ovplyvniť aj na budúcoročné parlamentné voľby.

slovakia

left justify in out

"Cielené dezinformácie s úlohou destabilizovať štát by mali byť trestne stíhateľné," povedal dnes poslanec Patrick Sensburg médiám z vydavateľstva Funke Mediengruppe.

 

"Myslím, že rozumným opatrením by boli prísnejšie tresty, keďže (falošné správy) majú charakter cielenej kampane," uviedol zase ďalší poslanec za CDU Ansgar Haveling pre denník Rheinische Post.

 

"Rusko má záujem na tom, aby rozdelilo a znepokojilo našu spoločnosť, takže hrozba je veľká," povedal Haveling pre iný, regionálny denník Passauer Neue Presse.

 

Po tom, ako 8. novembra v amerických prezidentských voľbách pomerne prekvapivo zvíťazil republikánsky kandidát Donald Trump, upriamila sa pozornosť verejnosti a médií na to, do akého mohli úsudky voličov ovplyvniť práve falošné správy vydávajúce sa za legitímne médiá.

 

Samotná Merkelová vo svojom nedávnom vyjadrení v nemeckom parlamente uznala, že práve takéto správy by mohli zohrať úlohu aj v budúcoročných parlamentných voľbách. Dožadovala sa preto zavedenia nových spôsobov, ktoré by umožnili reguláciu informácií, a tiež sprísnenia opatrení proti nenávistným prejavom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies