Poslanci z "horalkovej kauzy" sa dozvedeli rozhodnutie parlamentného výboru

NETKY.SK • 30 November 2021, 17:40 • 2 min
Poslanci z "horalkovej kauzy" sa dozvedeli rozhodnutie parlamentného výboru

BRATISLAVA - Vlna rôznorodých reakcií na oblátky prišla po tom, čo sa šéf spoločnosti, ktorá ich vyrába, cez leto v médiách vyjadril, že "kto je zaočkovaný, nech si slobodne ide, kam chce, no kto nie je, nech sedí doma". Viacerí poslanci sa následne s oblátkami fotili na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Poslanci Národnej rady (NR) SR, ktorí mali propagovať oblátky Horalky, neporušili zákon, pretože nerobili reklamu, ale vyjadrovali svoj politický názor. Zhodla sa na tom väčšina členov Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií.

 

img

 

Výbor preto zastavil konanie voči poslancom Miroslavovi Žiakovi (SaS), Ondrejovi Ďuricovi, Tomášovi Tarabovi (obaja nezaradení), Ľubošovi Blahovi (Smer-SD) a Jane Bittó Cigánikovej (SaS), ktorí čelili podnetom. Pre TASR to uviedol šéf výboru Boris Susko (Smer-SD).

 

K téme: Keksíková vojna politikov pokračuje! Poslanci Bittó Cigániková a Žiak musia vysvetliť výboru svoje fotky

 

Poslanci Žiak a Bittó Cigániková mali podľa podnetov propagovať Horalky, Taraba a Blaha mali zase robiť výrobku negatívnu reklamu, keď prezentovali averziu voči oblátkam a vyzývali na ich bojkot.

 

img

 

Poslanci podľa ústavného zákona o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov nesmú používať svoju osobnosť na reklamu. Prípadné porušenie zákona rieši výbor pre nezlučiteľnosť funkcií.

 

Možno vás zaujme: "Horalkova kauza" sa rieši aj v parlamente! Poslancom Blahovi a Tarabovi hrozí mastná pokuta

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona