Poslanci venovali otvoreniu 2. piliera ďalšie hodiny

NETKY.SK • 3 Február 2015, 19:16 • 2 min
Poslanci venovali otvoreniu 2. piliera ďalšie hodiny

BRATISLAVA - Poslanci v parlamente ukončili dnešný rokovací deň diskusiou o otvorení 2. dôchodkového piliera.

slovakia

left justify in out

"Druhý pilier ako taký dobrý nie je a nie je garanciou seriózneho a stabilného zaistenia ľudí na dôchodku. Minimálne inflačné tlaky sú obrovským rizikom do budúcnosti, ktoré možno čakať," skonštatoval na záver piateho rokovacieho dňa 46. schôdze Miroslav Číž (Smer-SD).
     

Opozičný poslanec Jozef Mihál (SaS) v pléne upozornil na nepriaznivý demografický vývoj na Slovensku. Podľa neho sa občania nemôžu spoliehať na nefungujúci prvý pilier. "Čo bude na Slovensku, pokiaľ pôjde o dôchodky o 10, 20 a najmä o 30 rokov? Bude to tu katastrofa, ak sa Slováci budú spoliehať na nefungujúci prvý pilier," povedal Mihál. Podľa neho v budúcnosti môže dôjsť k sociálnym nepokojom, pretože občania nebudú mať poriadne dôchodky. "Dôvodom bude to, že 50.000 súčasných detí nebude vládať platiť odvody na 90.000 súčasných pracujúcich," doplnil Mihál.
     

Parlament rokuje o otvorení kapitalizačného piliera v skrátenom režime. Právnu normu, ktorá má umožniť sporiteľom z neho vystúpiť, by mali poslanci schváliť definitívne v stredu (4.2.). Následne budú poslanci rokovať o ďalších bodoch programu schôdze. Zaoberať by sa mali vládnym návrhom zákona o odpadoch, vládnym návrhom zákona o investičnej pomoci, diskutovať by mali aj o platoch verejných funkcionárov, ktorí sedia na viacerých stoličkách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies