Poslanci v úvode dňa rokujú o podpore štátneho nájomného bývania

NETKY.SK • 25 Máj 2022, 09:42 • 2 min
Poslanci v úvode dňa rokujú o podpore štátneho nájomného bývania

BRATISLAVA - Národná rada (NR) SR sa v stredu v úvode 14. rokovacieho dňa 65. schôdze zaoberá podporou štátneho nájomného bývania. Návrh zákona z dielne poslanca Miloša Svrčeka (Sme rodina) je už v druhom čítaní a už viackrát sa presúval.

slovakia

left justify in out

Cieľom návrhu zákona o podpore štátneho nájomného bývania je vytvoriť prostredie, ktoré umožní výstavbu štátom podporovaného nájomného bývania s regulovanou výškou nájomného a zárukou dlhodobého bývania. Návrh zákona chce riešiť aktuálny problém v oblasti bývania na Slovensku, a to je fyzická a cenová dostupnosť bývania pre široké skupiny obyvateľstva.

 

img

 

V stredu o 11.00 h by zároveň malo plénum hlasovať o zdanení mimoriadnych príjmov z ruskej ropy. Rafinéria Slovnaft by mala podľa návrhu zákona o dani z výhody získanej v dôsledku osobitnej situácie na trhu s ropou platiť mimoriadnu daň z cenovej výhody, ktorú jej prináša spracovanie ruskej ropy. Tá je v posledných mesiacoch výrazne lacnejšia ako ropa typu Brent a štát chce túto výhodu využiť na dodatočný príjem do štátneho rozpočtu.

 

img

 

Odhlasovať o 11.00 h by poslanci mali aj zákon o mediálnych službách. Ten má nahradiť doterajší zákon o vysielaní a retransmisii a tzv. zákon o digitálnom vysielaní. Legislatívnou úpravou by sa mali platformy na zdieľanie videí zaradiť do regulačného rámca audiovizuálnych mediálnych služieb.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies