Poslanci v pléne strávili tento rok 67 dní

NETKY.SK • 27 December 2017, 06:00 • 2 min
Poslanci v pléne strávili tento rok 67 dní

BRATISLAVA - Celkovo 67 rokovacích dní strávili poslanci Národnej rady Slovenskej republiky v pléne v tomto roku.

slovakia

left justify in out

Pôvodne, podľa harmonogramu schôdzí, ktorý bol schválený na poslaneckom grémiu, mali v rokovacej sále stráviť 84 dní. Parlamentné schôdze sa obyčajne začínajú v utorok a rokovanie trvá od 09.00 do 19.00 s dvojhodinovou obedňajšou prestávkou. V piatok sa končí rokovanie zvyčajne o 14.00, v pondelok plénum spravidla nezasadá. Prvá tohtoročná schôdza sa začala 31. januára. Ďalšie sa začali 21. marca, 9. mája, 13. júna, 5. septembra, 10. októbra a 28. novembra. V júli a v auguste parlament vôbec nezasadal. Najviac dní, 12, trvala schôdza, ktorá sa začala 21. marca a skončila sa 7. apríla. Počas roka sa konali aj mimoriadne schôdze iniciované prevažne opozíciou.

Vo februári sa opozícia pokúšala o odvolanie premiéra Roberta Fica (Smer-SD). V apríli sa konala schôdza s cieľom vysloviť nedôveru ministrovi práce, sociálnych vecí a rodiny Jánovi Richterovi (Smer-SD). Z funkcie predsedu parlamentu chcela opozícia odvolať Andreja Danka (SNS) v máji. V septembri Richter čelil opätovnému odvolávaniu. V októbri sa konala mimoriadna schôdza, ktorej vyvrcholením bolo prijaté uznesenie z dielne koalície k odmene pre advokáta Radomíra Bžána. Poslednou mimoriadnou schôdzou bol pokus o odvolávanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). Všetky odvolávania sa skončili neúspešne pre opozíciu, ktorá schôdze iniciovala. Posledným zasadnutím pléna bolo opätovné prerokovanie novely zákona o zdravotnej starostlivosti, ktorú prezident Andrej Kiska nepodpísal a vrátil na prerokovanie. Poslanci však zákon prijali.

Okrem času, ktorý zákonodarcovia trávia v rokovacej sále, zúčastňujú sa zasadnutí parlamentných výborov, ktorých sú členmi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona