Poslanci v Galante chcú potvrdiť nedôveru primátorovi Paškovi

NETKY.SK • 10 August 2015, 15:52 • 2 min
Poslanci v Galante chcú potvrdiť nedôveru primátorovi Paškovi

GALANTA – O zvolanie mimoriadneho rokovania Mestského zastupiteľstva v Galante požiadala primátora Petra Pašku skupina desiatich poslancov.

slovakia

left justify in out

Na rokovaní chcú potvrdiť uznesenia, ktoré primátor nepodpísal. Medzi nimi je aj uznesenie s vyslovením nedôvery primátorovi Paškovi a výzvou, aby zvážil zotrvanie vo funkcii. Aj po opätovnom schválení by toto uznesenie nemalo žiadne právne účinky.


Ďalšie pozastavené uznesenia sa týkajú kompetencií v oblasti rozpočtu mesta a zastupovania mesta na valných zhromaždeniach obchodných spoločností s účasťou mesta. Primátor musí na žiadosť poslancov zvolať rokovanie mestského zastupiteľstva do 15 dní, ak by tak neurobil, podľa zákona o obecnom zriadení sa bude konať v 15. pracovný deň od doručenia žiadosti. Paška štyri uznesenie mestského zastupiteľstva z júna tohto roku nepodpísal, pretože ich považoval za nevýhodné alebo v nich videl rozpor so zákonom.


Skupina poslancov žiadala primátora o zvolanie mestského zastupiteľstva aj v máji, vtedy chceli informácie o verejnom obstarávaní v rámci projektu obnovy južného krídla a dvoch veží neogotického kaštieľa, pre ktoré polícia obvinila primátora Pašku a troch ďalších ľudí. Mestské zastupiteľstvo v Galante v tomto roku už zasadalo sedemkrát.

 

 

img

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies