Poslanci v Čiernej Hore odsúhlasili zrekonštruovanú vládu za účasti opozície

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 11:03 • 2 min
Poslanci v Čiernej Hore odsúhlasili zrekonštruovanú vládu za účasti opozície

PODGORICA - Poslanci čiernohorského parlamentu odsúhlasili dnes rekonštruovaný vládny kabinet staronového premiéra Mila Djukanoviča, v ktorom získala ministerské posty aj opozícia. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Upravenú ministerskú zostavu pri hlasovaní podporila drvivá väčšina poslancov. Opozícia získala v novom kabinete päť kresiel - ministerstvo vnútra, financií, práce a poľnohospodárstva a tiež post podpredsedu vlády.

 

Čiernohorský premiér s týmito zmenami súhlasil po tom, ako z vládnej koalície nedávno odstúpila jedna z kľúčových strán. Niektorí členovia opozičných subjektov však novú vládu nepodporili a vyjadrili obavy o slobodný a spravodlivý priebeh nadchádzajúcich parlamentných volieb, ktoré sa uskutočnia ešte tento rok, uvádza AP.

 

Djukanovičova Demokratická strana socialistov Čiernej Hory (DPS) je pri moci už viac ako dvadsať rokov. Opozícia tvrdí, že sa DPS správa tak, ako keby jej táto malá jadranská krajina so 650.000 obyvateľmi patrila, čo napomáha bujneniu organizovaného zločinu a korupcie. Djukanovič takéto obvinenia odmieta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies