Poslanci ukončili schôdzu bez hlasovania, o návrhoch sa rozhodne až v júni

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 14:04 • 2 min
Poslanci ukončili schôdzu bez hlasovania, o návrhoch sa rozhodne až v júni

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR ukončili 51. schôdzu parlamentu netradične bez toho, aby hlasovali o všetkých prerokovaných bodoch. Ešte vo štvrtok (28.5.) predseda parlamentu Peter Pellegrini (Smer-SD) presadil, aby dnes plénum zostávajúcich deväť opozičných noviel len prerokovalo, ale hlasovať sa o nich bude až na začiatku júnového zasadnutia.

slovakia

left justify in out

Keď sa občas v rokovací deň nehlasuje, zvyčajne to vyvolá vyššiu absenciu poslancov. Aj dnes sa ich z rokovania ospravedlnilo z rôznych dôvodov až 21. Aby mohlo plénum hlasovať, musí byť uznášaniaschopné, teda v rokovacej sále sa musí prezentovať minimálne 76 poslancov.

 

Najbližšia riadna schôdza parlamentu sa začne 16. júna a potrvať by mala do 9. júla. Potom na poslancov čakajú letné prázdniny a do práce sa vrátia až 16. septembra. Riadne júnové rokovanie by mala prerušiť mimoriadna schôdza, ktorú chce iniciovať opozícia a témou bude vyšetrovanie kauzy Gorila. Na takejto schôdzi sa však bude hlasovať o jej programe, ktorý bez hlasov Smeru-SD neprejde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona