Poslanci ukončili rokovanie novelou zákona o pozemkových úpravách

NETKY.SK • 10 Máj 2017, 18:31 • 2 min
Poslanci ukončili rokovanie novelou zákona o pozemkových úpravách

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR ukončili stredajšie rokovanie rozpravou k novele zákona o pozemkových úpravách. Návrh novely z dielne Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR upravuje usporiadanie pozemkov pod rómskymi osadami aj pod stavbami v hospodárskych dvoroch bývalých poľnohospodárskych podnikov.

slovakia

left justify in out

Zároveň rieši aj problematiku usporiadania pozemkov, ktorá vznikla v minulosti zmenou štátnej hranice.

Z predloženého materiálu vyplýva, že vyrovnanie sa bude týkať iba pozemkov, ktoré poskytuje Slovenský pozemkový fond alebo správca.

 

Pôvodným vlastníkom sa poskytnú nové pozemky v rovnakej výmere a druhu pozemku, ako mali pozemky, ktoré prešli na územie iného štátu.

V prípade pozemkov pod osídlením novela zákona dáva vlastníkom pozemkov možnosť rozhodnúť sa pre vyrovnanie tromi spôsobmi, novým pozemkom, pozemkom pod osídlením alebo peniazmi.

Návrhom zákona sa dopĺňa aj zákon o lesoch. Od 1. januára 2018 by sa starostlivosť o lesy nemala financovať z Programu rozvoja vidieka SR pre obdobie 2014 - 2020, ale mala by byť zabezpečovaná iba zo štátneho rozpočtu, teda z kapitoly ministerstva pôdohospodárstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies