Poslanci ukončili poslednú schôdzu v roku 2015

NETKY.SK • 15 December 2015, 15:46 • 2 min
Poslanci ukončili poslednú schôdzu v roku 2015

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR dnes ukončili 58. schôdzu parlamentu, ktorá bola posledným riadnym zasadnutím pléna v roku 2015.

slovakia

left justify in out

Parlament prediskutoval od 10. novembra celkovo 153 bodov, čo mu trvalo rekordných 20 rokovacích dní.

 

Pôvodný harmonogram schôdzí počítal s riadnym zasadnutím aj na prelome januára a februára 2016. Predseda parlamentu Peter Pellegrini (Smer-SD) už skôr povedal, že táto schôdza nebude. Situácia by sa mohla zmeniť, ak prezident SR Andrej Kiska vetuje niektorý zo schválených zákonov, ktorý ešte nepodpísal a Smer-SD ho bude chcieť opätovne schváliť ešte pred marcovými parlamentnými voľbami. Len v posledných dňoch takto hlava štátu vrátila do parlamentu postupne päť zákonov, ktoré rozšírili program 58. schôdze a poslanci sa nimi museli opäť zaoberať.

 

Širšiu diskusiu si na poslednej schôdzi v roku vyžiadal návrh štátneho rozpočtu, ako aj vládny tzv. protiteroristický balíček zákonov. Riadna schôdza na jeden deň ustúpila mimoriadnej, počas ktorej opozícia odvolávala ministra životného prostredia Petra Žigu (Smer-SD) pre kauzu kompa.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies