Poslanci ukončili deň zákazom kyanidovej metódy

NETKY.SK • 11 September 2014, 19:25 • 2 min
Poslanci ukončili deň zákazom kyanidovej metódy

BRATISLAVA - Zákaz spracovania zlata metódou kyanidového lúhovania zamestnal poslancov v závere tretieho rokovacieho dňa 37. schôdze Národnej rady SR.

slovakia

left justify in out

Metódu má zakázať novela banského zákona z dielne Smeru-SD. Pôvodný návrh umožňoval kyanidovú metódu, ak ju v referende odobria obyvatelia dotknutej obce. Táto možnosť by mala z novely vypadnúť. Predkladatelia to navrhujú v pozmeňujúcom návrhu.
     

Právnou normou reagujú zákonodarcovia na situáciu, ktorá vznikla v mestách Detva a Kremnica v súvislosti s možnosťou spracovania zlata technológiou kyanidového lúhovania. Viaceré obce spustili petičné aktivity proti používaniu spomínanej technológie.
     

Poslanci sa do lavíc vrátia v piatok (12. 9.), keď budú pokračovať v diskusii o zákaze kyanidovej metódy. Zákonodarcov čakajú aj ďalšie neprerokované body. Mali by sa venovať aj regulácii osádzania bilbordov, ktoré presadzuje Smer-SD v novele stavebného zákona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona