Poslanci ukončili deň diskusiou o vyslaní vojakov do Lotyšskej republiky

NETKY.SK • 1 Február 2017, 20:32 • 2 min
Poslanci ukončili deň diskusiou o vyslaní vojakov do Lotyšskej republiky

BRATISLAVA - Diskusia o vyslaní vojakov na výcvik do Lotyšskej republiky ukončila druhý rokovací deň 12. schôdze Národnej rady SR.

slovakia

left justify in out

Slovenskí vojaci majú podľa návrhu v rámci spoločnej výcvikovej misie krajín Vyšehradskej štvorky (V4) v Pobaltí v tomto roku pôsobiť v Lotyšsku. Do tejto krajiny ich pôjde do 152.

 

V Lotyšsku by mali byť od apríla do júna. "Cieľom navrhovaného pôsobenia príslušníkov Ozbrojených síl SR je realizovať výcvik v rámci výcvikovej prítomnosti V4 na území pobaltských členských štátov NATO, čo má v súlade so spoločnou deklaráciou krajín Pobaltia prispieť k doplneniu spôsobilostí aliancie v tomto regióne," uviedlo ministerstvo obrany v dôvodovej správe.

 

Poslanci sa do pléna vrátia vo štvrtok 2. februára, kedy by sa pred nich mal postaviť šéf Úradu pre reguláciu sieťových odvetví Jozef Holjenčík. Má im vysvetliť kauzu vysokých cien za energie.

 

Rovnako by mali prísť na rad zmeny zákonov, ktoré majú zlúčiť termín volieb do vyšších územných celkov a komunálnych volieb, ako aj zrušiť druhé kolo volieb predsedov samosprávnych krajov.

 

Poslancov čakajú aj voľby do Rady RTVS a Rady pre vysielanie a retransmisiu. Popoludní má prísť pravidelná Hodina otázok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona