Poslanci Trnavského kraja majú vrátiť notebooky, tlačiarne aj tablety

NETKY.SK • 12 November 2013, 13:40 • 2 min
Poslanci Trnavského kraja majú vrátiť notebooky, tlačiarne aj tablety

TRNAVA - Poslanci Trnavského samosprávneho kraja majú v tomto volebnom období k dispozícii notebooky, tlačiarne a tablety, ktoré dostali len na obdobie výkonu funkcie. Notebooky a tlačiarne si preberali koncom roku 2010, tablety pred rokom. Podľa zmlúv majú technické vybavenie vrátiť do polovice decembra.

slovakia

left justify in out

Ako to bude v prípade poslancov, ktorí v krajskom parlamente zostávajú, nie je ešte isté. Podľa hovorcu Trnavského samosprávneho kraja Patrika Velšica to ešte neriešili, pretože to nie je zatiaľ otázka dňa. Rovnaká odpoveď platí aj v prípade otázky, či končiaci poslanci nedostanú možnosť trojročné notebooky odkúpiť. V štyridsaťčlennom krajskom zastupiteľstve zostáva ďalej pôsobiť až 21 poslancov, končí ich 19. Okrem technického vybavenia dostávajú radoví poslanci mesačnú odmenu 412 eur, poslanci - členovia krajskej rady 512 eur, podpredsedovia komisií 462 eur a predsedovia komisií 512 eur. Všetci dostávajú aj paušálne náhrady podľa vzdialenosti od krajského mesta od 179 do 232 eur mesačne. 

Predseda Trnavského samosprávneho kraja má stanovený plat 3 220 eur a paušálne náhrady 128 eur, krajskí poslanci mu nemôžu plat meniť. Podpredsedovia kraja dostávajú 1 700 eur mesačne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies