Poslanci sľubujú vernosť republike a plnenie povinností v záujme občanov

NETKY.SK • 8 Júl 2010, 11:18 • 2 min
Poslanci sľubujú vernosť republike a plnenie povinností v záujme občanov

Poslanci sľubujú vernosť republike a plnenie povinností v záujme občanov

slovakia

left justify in out

Poslanci Národnej rady SR, ktorí budú reprezentovať občanov v piatom volebnom období parlamentu, dnes v rámci ustanovujúcej schôdze skladajú poslanecký sľub. Je to podmienka daná Ústavou SR, ak by sľub odmietli alebo ho zložili s výhradou, prišli by o svoj mandát.
      "Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme jej občanov, budem dodržiavať Ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života," znejú vety, ktoré politici potvrdzujú slovom "sľubujem", svojím podpisom a podaním ruky predsedovi parlamentu.
      Ako prvý si túto povinnosť splnil dosluhujúci predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD), ktorý zložil sľub do rúk podpredsedu zákonodarného zboru Miroslava Číža (Smer-SD). Po ňom nasledujú členovia Smeru-SD, SDKÚ-DS, SaS, KDH, Mosta-Híd a SNS, a to podľa poradia, v akom sedia v rokovacej sále.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies