Poslanci sú pripravení rokovať nepretržite do Vianoc, príde aj M. Schulz

NETKY.SK • 5 September 2012, 11:10 • 2 min
Poslanci sú pripravení rokovať nepretržite do Vianoc, príde aj M. Schulz

Poslanci sú pripravení rokovať nepretržite do Vianoc, príde aj M. Schulz - Politika Poslanci Národnej rady SR sú pripravení od 11.

slovakia

left justify in out

imgPoslanci Národnej rady SR sú pripravení od 11. septembra nepretržite rokovať až do Vianoc. Konštatovali to po dnešnom rokovaní poslaneckého grémia. Dôvodom je náročnosť programu, ktorý pred sebou majú na septembrovej schôdzi.
      "Je tam 85 bodov. Keďže očakávame široké a dlhé rozpravy, tak sme sa zhodli, že jedna schôdza pôjde za druhou bez prerušenia a asi tu budeme kontinuálne sedieť až do Vianoc," povedal predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovít Kaník.
      Za "bod zlomu" na blížiacej sa schôdzi považujú predstavitelia opozície novelu Zákonníka práce a právne normy riešiace sociálny systém. Martin Poliačik (SaS) však kladie dôraz aj na zavedenie registrovaných partnerstiev.
      Opozícia sa dnes so Smerom-SD dohodla, že predseda NR SR napokon získa kompetenciu zaradiť do programu schôdze nový bod, avšak nebude môcť obmedziť dĺžku rozpravy, čo aktuálny návrh novely rokovacieho poriadku obsahuje. "Padla džentlemenská dohoda, že sa to v druhom čítaní vyradí," povedal Kaník.
      V rámci 85-bodového programu siedmej schôdze NR SR čaká na poslancov 14 vládnych návrhov zákonov, 40 poslaneckých návrhov, jeden návrh medzinárodnej zmluvy, desať správ a iných materiálov a dve voľby. V prípade opakovanej voľby predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR opozícia deklaruje, že jej spoločným kandidátom je stále nominant SaS Kamil Krnáč. Okrem toho sa budú voliť aj podpredsedovia NKÚ a členovia Správnej rady Ústavu pamäti národa.
      V utorok 18. septembra zavíta do zákonodarného zboru na pozvanie predsedu NR SR Pavla Pašku (Smer-SD) šéf Európskeho parlamentu Martin Schulz. V pléne bude hovoriť o stave v europarlamente a spolupráci s NR SR.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona