Poslanci Smeru-SD sa rozhodli bojkotovať rokovanie parlamentu

NETKY.SK • 10 September 2010, 07:19 • 2 min
Poslanci Smeru-SD sa rozhodli bojkotovať rokovanie parlamentu

Poslanci Smeru-SD sa rozhodli bojkotovať rokovanie parlamentu

slovakia

left justify in out

img

Poslanecký klub Smer-SD sa rozhodol, že jeho poslanci sa nebudú ďalej zúčastňovať na rokovaní prebiehajúcej 5. schôdze NR SR. Podľa slov predsedu strany Roberta Fica ide o protest voči tomu, aký "cirkus" robí v parlamente jeho šéf Richard Sulík.
Ako ďalej uviedol po incidente, ktorý sa dnes odohral v pléne medzi poslancom Robertom Kaliňákom (Smer-SD) a Igorom Matovičom (SaS), poslanci najsilnejšieho opozičného klubu v piatok (10.9.) budú síce prítomní v budove, ale v pléne sedieť nebudú.
"Toto tu ešte nikdy nebolo, čo predvádza pán Sulík, to je čosi neuveriteľné," povedal Fico. Smer-SD sa hanbí za to, že Slovensko má takéhoto predsedu parlamentu. "Úroveň, ktorú nasadil Sulík, poškodzuje slovenský parlamentarizmus spôsobom, aký tu ešte nebol. My odmietame, aby si niekto robil z NR SR žúr, nejakú kokaínovú zábavku," konštatoval.
Smer-SD zisťuje, že Sulík má v klube poslancov, ktorí hrubo urážajú, provokujú, čo sú veci, ktoré sa na pôde slovenského parlamentu nikdy nevyskytli. Na otázku, či Smer-SD žiadal ospravedlnenie od Matoviča, Fico uviedol, že "ich Matovič nezaujíma, podstatné je, že na čele NR SR je človek, ktorý podvádza".
Jeden z aktérov potýčky Kaliňák poznamenal, že situácia si nezasluhuje ani hlbší komentár. "To je úroveň, ktorá do parlamentu nepatrí," zopakoval. Na otázku, či má dôkazy o tom, že Matovič neplatil kolportérom za roznášanie novín, uviedol, že "veď už prehral súd".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies