Poslanci Smeru-SD chcú umožniť prokurátorom nazerať do spisov

NETKY.SK • 18 Január 2013, 13:29 • 2 min
Poslanci Smeru-SD chcú umožniť prokurátorom nazerať do spisov

Poslanci Smeru-SD chcú umožniť prokurátorom nazerať do spisov - Politika Prokurátori by mohli nazerať do súdnych spisov a súdnych registrov vo veciach, na ktoré sa vzťahuje notifikačná povinnosť súdu podľa Občianskeho súdneho poriadku. Umožniť im to chcú

slovakia

left justify in out

img

Prokurátori by mohli nazerať do súdnych spisov a súdnych registrov vo veciach, na ktoré sa vzťahuje notifikačná povinnosť súdu podľa Občianskeho súdneho poriadku. Umožniť im to chcú poslanci Smeru-SD Vladimír Faič a Anton Martvoň.

Pre novelu Občianskeho súdneho poriadku sa rozhodli preto, že viaceré súdy dôsledne neplnia svoju notifikačnú povinnosť voči okresným prokuratúram. "A ak ju aj splnia, z oznamu o začatí konaní, na ktoré sa vzťahuje Občiansky súdny poriadok, prokurátor nezíska informácie dôležité pre rozhodnutie, či je v konkrétnej veci potrebné vstúpiť do začatého súdneho konania," vysvetľujú v návrhu predkladatelia.

Účelom novely je podľa navrhovateľov zabezpečiť dôsledné plnenie úloh prokuratúry SR pri ochrane práv a zákonom chránených záujmov fyzických osôb, právnických osôb a štátu. "Navrhovaným opatrením sa prispeje k zvýšeniu efektívnosti činnosti prokuratúry v netrestnej oblasti a zabezpečeniu účinnejšej ochrany práv a zákonom chránených záujmov fyzických osôb, právnických osôb a štátu. Čo zvýši dôveru v prokuratúru Slovenskej republiky," tvrdia poslanci Smeru-SD.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies