Poslanci Smeru demonštratívne opustili rokovaciu sálu

NETKY.SK • 31 Marec 2011, 07:18 • 2 min
Poslanci Smeru demonštratívne opustili rokovaciu sálu

Poslanci Smeru demonštratívne opustili rokovaciu sálu

slovakia

left justify in out

img

Celý 62-členný poslanecký klub strany Smer-SD včera demonštratívne opustil rokovaciu sálu. Urobil tak na protest proti rozhodnutiu šéfa zákonodarného zboru Richarda Sulíka (SaS), ktorý presadil, aby výsledok utorkového (29.3.) zmätočného hlasovania o zákone o ochrane spotrebiteľa pri poskytovaní niektorých služieb cestovného ruchu posúdil Ústavnoprávny výbor NR SR.
      Bývalý predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) vyjadril presvedčenie, že Sulík mal takto postupovať už v čase chybného hlasovania. "Nezneužívajte rokovací poriadok," apeloval Paška. Robert Kaliňák zase Sulíka vyzval, aby to vo funkcii predsedu snemovne "zabalil".
      Poslanci v utorok k spomínanému zákonu omylom schválili spoločnú správu patriacu k inej právnej norme. Do schváleného zákona sa tak nedostali pripomienky parlamentných výborov a zmena bola odsúhlasená v rovnakej forme, ako bola predložená vládou, čím vznikli legislatívne nedostatky. Prezident SR by tak mal pravdepodobne zákon vrátiť, aby ho mohli poslanci opätovne prerokovať a zakomponovať do neho aj body zo spoločnej správy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies