Poslanci Smer-SD pôjdu pre rušenie IC vlakov na poslanecký prieskum

NETKY.SK • 10 December 2015, 14:45 • 2 min
Poslanci Smer-SD pôjdu pre rušenie IC vlakov na poslanecký prieskum

BRATISLAVA – Poslanci NR SR za Smer-SD pôjdu pre rušenie IC vlakov na poslanecký prieskum na ministerstvo dopravy. V stredu chceli o probléme rokovať na pôde parlamentného výboru pre hospodárstvo.

slovakia

left justify in out

Ten však nebol uznášaniaschopný, pretože na jeho rokovanie neprišli poslanci za Smer-SD. „Je mi ľúto, že poslanci Smeru-SD zablokovali zasadnutie výboru, na ktorom mal minister dopravy vysvetliť zastavenie prevádzky IC vlakov. Cestujúci majú právo vedieť, čo bude s prevádzkou vlakov na trati medzi Bratislavou a Košicami,“ povedal dnes pre agentúru SITA predseda výboru Ján Hudacký (KDH). Podľa neho poslanci chcú vedieť, ako budú prevádzkované tieto rýchliky, pretože množstvo ľudí nimi dochádza z východu do Bratislavy za prácou i vzdelaním. Podľa Hudackého je otázne, či firma RegioJet bude schopná zvýšiť kapacity, frekvenciu a udržať cenu.


Možnosť zrušenia IC vlakov pripustil minulý týždeň vo štvrtok minister dopravy Ján Počiatek v odpovedi na otázku poslanca Pavla Zajaca (KDH). Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. (ZSSK) o deň neskôr oznámila, že prevádzku IC vlakov zastavuje od 18. januára 2016, pretože sú stratové. „Pre cestujúcich je najlepšie, aby prevádzku zabezpečovali aspoň dvaja prepravcovia, aby si cestujúci mohli vyberať medzi kvalitou a cenou,“ povedal Zajac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies