Poslanci skončili skôr, išli na slávnosť Spravodliví medzi národmi

NETKY.SK • 28 Január 2015, 18:18 • 2 min
Poslanci skončili skôr, išli na slávnosť Spravodliví medzi národmi

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR opustili dnes svoje lavice o čosi skôr ako zvyčajne. Druhý rokovací deň 46. schôdze ukončili predčasne preto, že mnohí z nich boli pozvaní na odovzdávanie ocenenia Spravodliví medzi národmi.

slovakia

left justify in out

Ide o najvýznamnejšie uznanie, ktoré udeľuje Izrael záchrancom židov prenasledovaných nacistami. Mená držiteľov titulu budú vytesané do Múru cti v Záhrade spravodlivých Jad Vašem v Jeruzaleme.
     

Poslanci sa do pléna vrátia vo štvrtok 29. januára. Čakajú ich ďalšie neprerokované body. Začnú návrhom na opätovné otvorenie druhého dôchodkového piliera, ktorý chce vláda schváliť v skrátenom režime.
     

Pokiaľ by diskusia nezabrala celý deň, na rad by mali prísť aj zmeny v platových pomeroch poslancov NR SR. Vládny návrh počíta s tým, že poslanci, ktorí sú súčasne starostami, primátormi či predsedami samosprávnych krajov, by mali v budúcnosti dostávať v plnej výške iba poslanecký plat. Za výkon každej ďalšej funkcie by mali dostávať najviac minimálnu mzdu.
     

Snemovňu čaká aj pravidelná štvrtková Hodina otázok, na ktorej poslanci spovedajú členov vlády. Prvá pätnásťminútovka je venovaná premiérovi, na ktorého smerujú zvyčajne otázky od poslancov Smeru-SD. Tentoraz sa prvá pýta Viera Šedivcová (Smer-SD). Od predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD) chce vedieť, aké dopady očakáva Slovenská republika v súvislosti s medziročným znížením verejného dlhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies