Poslanci si minútou ticha uctili pamiatku zosnulého sudcu Milana Karabína

NETKY.SK • 16 September 2015, 13:44 • 2 min
Poslanci si minútou ticha uctili pamiatku zosnulého sudcu Milana Karabína

BRATISLAVA - Minútou ticha si dnes poslanci NR SR uctili pamiatku bývalého predsedu Najvyššieho súdu SR Milana Karabína. Urobili tak v úvode 54. schôdze parlamentu na návrh poslanca Daniela Lipšica (nezaradený). Karabín by sa 21. septembra dožil 66 rokov a ku koncu tohto roku plánoval odísť do dôchodku.

slovakia

left justify in out

Poslanec Gábor Gál (Most-Híd) sa neúspešne dožadoval vypustenia návrhu vládnej strany na sprísnenie majetkových priznaní verejných funkcionárov z programu zasadnutia. Argumentoval tým, že podobnú iniciatívu pred štyrmi mesiacmi Smer-SD odmietol, a teda neprešla ešte zákonná šesťmesačná lehota umožňujúca opätovné predloženie zákona. "Zároveň, takto vykuchaný zákon ničomu slúžiť nebude, bude len predvolebným ťahom," odkázal.

 

Neúspešný so svojou požiadavkou bol aj Alojz Hlina (KDH). Ten chcel požiadať ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD), aby predložil správu o tom, aké opatrenia urobil jeho rezort pri ochrane občanov pred nebankovými spoločnosťami, ktoré požičiavajú peniaze za úžernícke úroky.

 

Podpredseda Ústavnoprávneho výboru NR SR Miroslav Kadúc (OĽaNO) si chcel v pléne vypočuť správu premiéra Roberta Fica (Smer-SD) o tom, ako si jeho kabinet po tri a pol roku plní vládny program. Ani jeho iniciatíva neprešla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies