Poslanci schválili vyrovnaný rozpočet mesta na rok 2011

NETKY.SK • 2 November 2010, 09:03 • 2 min
Poslanci schválili vyrovnaný rozpočet mesta na rok 2011

Poslanci schválili vyrovnaný rozpočet mesta na rok 2011

slovakia

left justify in out

Vyrovnaný rozpočet mesta Žiar nad Hronom na rok 2011 v celkovej výške 11,7 milióna eur na strane príjmovej aj výdavkovej schválili poslanci na minulotýždňovom mestskom zastupiteľstve.
Ako TASR informoval vedúci odboru ekonomiky a financovania mestského úradu Juraj Gallo, použijú ho jednak na financovanie položiek, ktoré vyplývajú z povinností úradu, napríklad v oblasti sociálnej, školskej, kultúrnej či športovej. Tiež na vyplatenie rôznych externých služieb, ktoré sa starajú o verejnú zeleň, odpad alebo čistenie mesta. Vo výdavkovej časti rozpočet počíta aj s realizáciou projektov mesta. Mesto podľa slov Galla šetrí už od roku 2003 a "aj návrh rozpočtu na budúci rok je nastavený v šetriacom móde, to znamená, že tie výdavky sú tie najnevyhnutnejšie, ktoré potrebujeme".
Poslanec Ján Vinarčík k rozpočtu uviedol, že "tak, ako bol rozpočet predložený, nevystihuje súčasnú situáciu v meste, štáte". Ako pokračoval, zvlášť v príjmovej oblasti je optimistický a podľa toho sa kreuje aj výdavková časť. "Ak existujú riziká na strane príjmov, mali by sa podľa môjho názoru odraziť aj na strane výdavkov." Gallo však uviedol, že "prívlastok optimistický" je stále len prívlastok a ľudia, ktorí pripravujú rozpočet, musia vychádzať z reality. "Vychádzali sme zo súčasného stavu a súčasných informácií." Ako dodal, treba si uvedomiť, že rozpočet je stále len plán a v priebehu roka sa pravidelne aktualizuje podľa danej skutočnosti, ktorá v tom momente platí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies