Poslanci schválili novelu zákona o pozemkových úpravách

NETKY.SK • 11 Máj 2017, 18:53 • 2 min
Poslanci schválili  novelu zákona o pozemkových úpravách

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR schválili novelu zákona o pozemkových úpravách. Novela z dielne Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR upravuje usporiadanie pozemkov pod rómskymi osadami aj pod stavbami v hospodárskych dvoroch bývalých poľnohospodárskych podnikov. Zároveň rieši aj problematiku usporiadania pozemkov, ktorá vznikla v minulosti zmenou štátnej hranice.

slovakia

left justify in out

Zo schválenej novely vyplýva, že vyrovnanie sa bude týkať iba pozemkov, ktoré poskytuje Slovenský pozemkový fond alebo správca. Pôvodným vlastníkom sa poskytnú nové pozemky v rovnakej výmere a druhu pozemku, ako mali pozemky, ktoré prešli na územie iného štátu.

V prípade pozemkov pod osídlením novela zákona dáva vlastníkom pozemkov možnosť rozhodnúť sa pre vyrovnanie tromi spôsobmi, novým pozemkom, pozemkom pod osídlením alebo peniazmi.

Zákonom sa dopĺňa aj zákon o lesoch. Od 1. januára 2018 sa starostlivosť o lesy nebude financovať z Programu rozvoja vidieka SR pre obdobie 2014 - 2020, ale bude zabezpečovaná iba zo štátneho rozpočtu, teda z kapitoly ministerstva pôdohospodárstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies