Poslanci schválili novelu zákona o BOZP

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 11:32 • 2 min
Poslanci schválili novelu zákona o BOZP

BRATISLAVA - Parlament dnes schválil novelu zákona o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci (BOZP).

slovakia

left justify in out

Novela zákona umožní získanie oprávnenia na výchovu a vzdelávanie bezpečnostných technikov aj fyzickým osobám. V súčasnosti totiž zákon obmedzuje poskytovanie vzdelávania bezpečnostných technikov len na právnické osoby a vylučuje z tejto služby fyzické osoby.

 

"Na ten účel sa navrhuje v zákone zrušiť toto obmedzenie pre samostatne podnikajúce fyzické osoby, a to aj so zreteľom na skutočnosť, že oprávnenia na výchovu a vzdelávanie bezpečnostných technikov podľa súčasného zákona získali aj tzv. jednoosobové právnické osoby,“ uvádza ministerstvo práce.

 

Novela zákona tiež umožní to, aby výchovu a vzdelávanie mohli zabezpečovať aj iné odborné fyzické osoby, ako len osoby s príslušným preukazom alebo osvedčením na výkon príslušnej činnosti a aby aj iné odborne spôsobilé osoby vo vzťahu k odbornému zameraniu výchovy a vzdelávania mohli byť školiteľmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies