Poslanci SaS navrhujú posilnenie kompetencií samospráv

NETKY.SK • 19 August 2016, 11:02 • 2 min
Poslanci SaS navrhujú posilnenie kompetencií samospráv

BRATISLAVA - Šestica poslancov Národnej rady SR za opozičnú stranu Sloboda a Solidarita (SaS) chce posilniť samosprávne kompetencie obcí a miest. Preto na septembrovej schôdzi parlamentu poslanci prerokujú ich návrh stavebného zákona.

slovakia

left justify in out

Cieľom predloženého návrhu poslancov SaS je okrem posilnenia kompetencií samospráv aj stanovenie jednoduchších pravidiel pre usmerňovanie vzhľadu exteriérov v jednotlivých lokalitách zo strany obcí. "Navrhovanou úpravou sa umožňuje obciam prostredníctvom všeobecne záväzných nariadení regulovať umiestňovanie reklamných stavieb, najmä vymedziť v zastavanom území obce tie časti, v ktorých bude ich umiestňovanie zakázané," upozorňujú poslanci.


Hoci stavebný zákon už aj v súčasnosti upravuje podmienky pre umiestňovanie reklamných stavieb, táto úprava sa podľa poslancov zo SaS javí ako nedostatočná a vo väčších mestách sa naplno prejavuje bezmocnosť samospráv v ich snahe stanoviť pre tento živelný jav určité základné mantinely.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies