Poslanci sa zodpovedajú strane, ale mali by sa voličom

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 09:25 • 2 min
Poslanci sa zodpovedajú strane, ale mali by sa voličom

BRATISLAVA - Poslanci parlamentu sa zodpovedajú vedeniu svojej strany, aj keď by sa mali zodpovedať voličom. Vyplýva to z telefonického prieskumu agentúry Polis Slovakia, ktorý robila pre agentúru SITA od 17. do 23. marca na vzorke 1 448 respondentov starších ako 18 rokov na území celej republiky.

slovakia

left justify in out

V prieskume sa ľudí pýtali, komu sa zodpovedajú poslanci národnej rady - voličom, alebo vedeniu svojej politickej strany? Takmer 70 percent opýtaných uviedlo, že poslanci sa zodpovedajú vedeniu strany. Necelých 19 percent si myslí, že voličom. Odpovedať nevedelo 12,1 percenta respondentov. Poslanci by sa však mali zodpovedať voličom, myslí si viac ako 88 percent respondentov. Naopak, strane by mali skladať účty podľa názoru 4,1 percenta účastníkov prieskumu. Komu sa majú zodpovedať, nevedelo povedať 7,6 percenta opýtaných. V prieskume sa pýtali aj na to, komu vyhovuje súčasný volebný systém v parlamentných voľbách na Slovensku, keď je krajina jeden volebný obvod - politickým stranám, alebo voličom? Viac ako 70 percent si myslí, že systém vyhovuje politickým stranám. Volebný systém vyhovuje voličom podľa mienky ôsmich percent opýtaných, podľa 2,5 percenta ľudí je to jedno a odpovedať nevedelo 18,7 percenta účastníkov prieskumu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies