Poslanci rokovanie po prázdninách odštartovali roztržkou

NETKY.SK • 9 September 2014, 19:39 • 2 min
Poslanci rokovanie po prázdninách odštartovali roztržkou

BRATISLAVA - Poslanci prvý deň rokovania po prázdninách odštartovali roztržkou, ktorú v úvode 37. schôdze spustila predsedníčka poslaneckého klubu Smeru-SD Jana Laššáková, keď navrhla vyradiť z programu desať opozičných návrhov noviel a zákonov. Poslanci vládneho Smeru-SD tento jej návrh odsúhlasili.

slovakia

left justify in out

Opozícia postup Smeru-SD ostro odmietla. "To v NR SR nemá obdobu. Žiadam o zvolanie poslaneckého grémia," konštatoval predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovít Kaník. "Ide nielen o porušenie ústavných práv poslancov, ale aj porušenie rokovacieho poriadku a o politickú nekultúru," povedal predseda KDH Ján Figeľ. Zdôraznil, že Smer-SD doteraz ani nenaznačil, že by mal problém s nejakými predloženými zákonmi, na grémiu sa vôbec nezmienil, že má výhrady k návrhom pre komunálne voľby. "Dnes navrhnete vyradiť 10 bodov, zajtra dvadsať a o chvíľu všetky opozičné," vysvetlil poslanec za OĽaNO Miroslav Kadúc. 

 

Poslanec za SaS Martin Poliačik navrhol vyradiť zo schôdze návrh na skrátené legislatívne konanie o vianočných dôchodkoch. "Na skrátené konanie nie sú legitímne dôvody. A návrh súvisí tiež s kampaňou pred komunálnymi voľbami," konštatoval Poliačik. Smer-SD jeho iniciatívu zamietol. 

 

Neskôr celá opozícia v diskusii kritizovala vládu pre neschopnosť, keďže návrh na vyplácanie vianočných dôchodkov sa prerokúva v skrátenom legislatívnom konaní, na čo opoziční poslanci dôvod nevidia. Poslanci prvý deň rokovania 37. schôdze ukončili diskusiou k vyplácaniu vianočných dôchodcov, novelu by parlament v stredu dopoludnia mal posunúť do druhého čítania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies