Poslanci prídu na niekoľko mesiacov o garáže na hrade

NETKY.SK • 21 August 2014, 15:14 • 2 min
Poslanci prídu na niekoľko mesiacov o garáže na hrade

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR prídu na niekoľko mesiacov o parkovanie v garážach na Západnej terase Bratislavského hradu.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je rekonštrukcia hradu. Náhradné riešenie pre poslancov zatiaľ nie je, Kancelária Národnej rady SR ho hľadá. TASR to potvrdila šéfka komunikačného odboru Kancelárie Národnej rady SR Soňa Pötheová.
     

"Zvažujeme dva varianty - prvým je obmedzenie vjazdu, druhým úplný zákaz vjazdu a parkovania," povedala Pötheová. Obmedzenia sú podľa nej potrebné, lebo z bezpečnostných dôvodov nie je možné vykonávať búracie stavebné práce, ktoré by kolidovali s premávkou vozidiel do a z garáží na Západnej terase.
     

Kancelária zatiaľ predpokladá, že garáže budú zatvorené na približne tri mesiace, teda do konca novembra 2014. "A potom podľa postupu stavebných prác," doplnila.
     

Náhradné riešenie pre poslancov zatiaľ kancelária nemá. Pokúša sa nájsť náhradné parkovanie na obmedzenú dobu. "Budúci týždeň budeme mať konkrétne informácie, aké sú vôbec možnosti náhradného parkovania v už aj tak stiesnenom priestore v okolí areálu Bratislavského hradu a budovy Národnej rady," uviedla Pötheová. Náklady na náhradné parkovanie zatiaľ nevie vyčísliť, keďže v tejto veci kancelária ešte nerozhodla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies