Poslanci preveria hospodárenie Matice slovenskej koncom augusta

NETKY.SK • 11 August 2014, 10:55 • 2 min
Poslanci preveria hospodárenie Matice slovenskej koncom augusta

BRATISLAVA - Poslanci z parlamentného kultúrneho výboru pôjdu na prieskum do Matice slovenskej koncom augusta (27. - 28.8.). Členov výboru zaujíma hospodárenia inštitúcie. O termíne informoval TASR Jozef Viskupič z OĽaNO, ktorý prieskum inicioval.

slovakia

left justify in out

Poslanci sa zamerajú na otázky a problémy spojené s činnosťou Matice Slovenskej v majetkových veciach a nakladaním s rozpočtovými prostriedkami. "Opoziční aj vládni poslanci majú záujem preskúmať nakladanie s finančnými prostriedkami z verejných zdrojov, situáciu okolo národného pokladu, ako aj úmysel privatizovať tlačiareň Neografia," spresnil pre TASR Viskupič. Ocenil, že ekonomická situácia v Matici spojila všetkých poslancov z výboru.

 

Viskupič ešte v júli upozornil na množstvo otáznikov súvisiacich s Maticou slovenskou a jej hospodárením. Poukázal vtedy na informácie o minutej rezerve vo výške viac ako 900.000 eur, o porušovaní stanov, dlhoch, pochybných úveroch, zmiznutom národnom poklade, či plánovanom predaji tlačiarne Neografia. Tá podľa Viskupiča tvorí podstatný zdroj príjmov tejto inštitúcie.

 

Opozičný poslanec zdôraznil, že Matica slovenská narába s verejnými financiami, preto má verejnosť právo vedieť, ako hospodári. "Pripomínam, že Matica slovenská každoročne disponuje sumou 1,5 milióna eur zo štátneho rozpočtu," upozornil Viskupič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies