Poslanci prerokovali zníženie DPH na ubytovacie služby

NETKY.SK • 14 September 2018, 11:33 • 2 min
Poslanci prerokovali zníženie DPH na ubytovacie služby

BRATISLAVA - Poslanci NR SR prerokovali v prvom čítaní novelu zákona o dani z pridanej hodnoty (DPH), ktorá má znížiť DPH na vybrané ubytovacie služby na 10 percent od budúceho roka.

slovakia

left justify in out

Znížená DPH sa má podľa predkladateľov zo SNS vzťahovať na hotelové a podobné ubytovacie služby, turistické a ostatné krátkodobé ubytovacie služby ako aj na prevádzku táborísk, rekreačných a dovolenkových kempov. Účinnosť zákona sa navrhuje na 1. január 2019. O posunutí novely zákona do druhého čítania by sa malo hlasovať budúci týždeň.

Aj na základe pozitívnych skúseností iných členských štátov Európskej únie je podľa SNS predpoklad, že takéto legislatívne opatrenie zvýši dopyt po ubytovacích službách na Slovensku a tým pozitívne podporí ďalší rozvoj cestovného ruchu. "Rovnako sa očakáva pozitívny dopad na občanov využívajúcich tieto vybrané ubytovacie služby z dôvodu predpokladaného zníženia konečnej ceny týchto ubytovacích služieb," uviedol v pléne NR SR poslanec Radovan Baláž zo SNS. "Zároveň sa zavedením zníženej sadzby dane z pridanej hodnoty na vybrané ubytovacie služby predpokladá zlepšenie dostupnosti ubytovacích služieb pre širšiu skupinu obyvateľstva oproti súčasnému stavu a zvýšenie domáceho cestovného ruchu," dodal Baláž.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies