Poslanci pokračujú v rokovaní o zdravotníckych zákonoch

NETKY.SK • 25 November 2015, 10:11 • 2 min
Poslanci pokračujú v rokovaní o zdravotníckych zákonoch

BRATISLAVA - Parlament dnes pokračuje v rokovaní diskusiou k zdravotníckym zákonom. Plénum rokuje okrem iného o novele zákona o zdravotnom poistení.

slovakia

left justify in out

Podľa nej by podnikateľské subjekty, ktoré ukončujú svoju činnosť a vyplácajú si vklady vložené do podnikania vo forme likvidačného zostatku, od začiatku budúceho roka z likvidačného zostatku nemali platiť zdravotné odvody.

 

"Toto opatrenie odstraňuje situáciu, keď musel podnikateľ z prostriedkov vložených do podnikania po ukončení podnikania odviesť poistné na verejné zdravotné poistenie,“ uviedlo Ministerstvo zdravotníctva SR.

 

Podľa rezortu zdravotníctva sa tým tiež zníži administratívna záťaž podnikateľov, ktorá súvisela s oznamovacou povinnosťou do zdravotnej poisťovne pri výplate likvidačného zostatku obchodnej spoločnosti alebo družstva.

 

"Súčasná právna úprava sa javí ako nespravodlivá, pretože ide iba o časť majetku spoločníka, ktorý bol na začiatku podnikania vložený do majetku spoločnosti,“ tvrdí ministerstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies