Poslanci pokračujú v rokovaní o zákone roka

NETKY.SK • 24 November 2016, 08:34 • 2 min
Poslanci pokračujú v rokovaní o zákone roka

BRATISLAVA - Rokovanie parlamentu dnes pokračuje rozpravou k návrhu štátneho rozpočtu na budúci rok a k návrhu rozpočtu verejnej správy na roky 2017 až 2019.

slovakia

left justify in out

V stredu v rámci úvodného dňa rozpravy k rozpočtu návrh uviedol minister financií Peter Kažimír, podľa ktorého rozpočet sleduje tak prioritu zabezpečenia udržateľnosti verejných financií, ako aj prioritu financovania vládnych priorít.

 

Zároveň rozpočet podľa neho spĺňa aj všetky požiadavky Európskej únie. Opozícia vo svojich vystúpeniach kritizovala najmä skutočnosť, že pri výrazných rozpočtových nadpríjmoch z posledných rokov nie je vidieť zlepšovanie v úrovni verejných služieb a infraštruktúry. Do rozpravy k návrhu rozpočtu je písomne prihlásených ešte 14 poslancov, následne dostanú poslanci možnosť prihlásiť sa do druhej časti rozpravy ústne.


Podľa návrhu rozpočtu má pritom verejná správa na budúci rok hospodáriť so schodkom 1,29 % hrubého domáceho produktu (HDP). Kabinet plánuje znížiť schodok v roku 2018 na 0,44 % HDP a prvý prebytkový rozpočet by malo Slovensko dostať v roku 2019 s plusovým saldom 0,16 % HDP. Verejný dlh by tak mohol postupne klesať až k úrovni 49,1 % HDP v roku 2019. Súčasťou návrhu je aj nerozdelená rezerva v sume 100 mil. eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona