Poslanci pôjdu na prieskum do VšZP pravdepodobne 26. októbra

NETKY.SK • 6 Október 2015, 12:50 • 2 min
Poslanci pôjdu na prieskum do VšZP pravdepodobne 26. októbra

BRATISLAVA - Poslanci z parlamentného zdravotníckeho výboru pôjdu na prieskum do štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) pravdepodobne 26. októbra.

slovakia

left justify in out

Bližšie sa pozrú na zmluvy, ktoré mala poisťovňa pod vedením doterajšieho generálneho riaditeľa Marcela Foraia podpisovať s firmami, v ktorých pôsobila jeho teta Anna Sučková. TASR to potvrdil člen zdravotníckeho výboru Viliam Novotný.

 

"Pôjdeme tam po rokovaní výboru," povedal. Prieskum má preveriť, či Forai neuprednostňoval obchodné spoločnosti, v ktorých pôsobila jeho príbuzná.

Zmluvy medzi VšZP a Sučkovej firmami v súčasnosti preveruje Národná kriminálna agentúra (NAKA) aj Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ), na ktorý sa obrátil minister zdravotníctva Viliam Čislák (nominant Smer-SD).

 

Forai po oznámení svojej abdikácie požiadal, aby zmluvy medzi VšZP a jeho tetou preveril Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). Transparency International Slovensko (TIS) však upozorňuje, že v tomto prípade môže ísť o konflikt záujmov.

 

Podľa mimovládnej organizácie totiž podnikal manžel šéfky ÚDZS Moniky Pažinkovej so synom Foraiovej tety. ÚDZS však neobjektívnosť odmieta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies