Poslanci podľa Ľ. Kaníka sabotujú rokovanie, aby sa skončilo skôr

NETKY.SK • 11 Máj 2012, 07:04 • 2 min
Poslanci podľa Ľ. Kaníka sabotujú rokovanie, aby sa skončilo skôr

Poslanci podľa Ľ. Kaníka sabotujú rokovanie, aby sa skončilo skôr - Politika Poslanci Národnej rady SR prihlásení do diskusie o Programovom vyhlásení vlády sabotujú rokovanie, ktoré aj ich pričinením ešte trvá.

slovakia

left justify in out

img

Poslanci Národnej rady SR prihlásení do diskusie o Programovom vyhlásení vlády sabotujú rokovanie, ktoré aj ich pričinením ešte trvá. Obvinil ich z toho šéf klubu SDKÚ-DS Ľudovít Kaník.
      Diskusia trvá niekoľko dní, pritom už mohlo byť po nej. Stačilo by, keby sa po vyše 30 rečníkoch, ktorí boli prihlásení do rozpravy písomne, neboli bývali prihlásili do rozpravy ďalší vyše dvadsiati. Keďže tak ale urobili, rokovanie pokračuje. Skrátiť sa môže viacerými spôsobmi. Napríklad tak, že rečníci budú mať krátke prejavy a ich kolegovia na nich nebudú reagovať, alebo nebudú sedieť v rokovacej sále a keď na nich príde rad, podľa rokovacieho poriadku stratia poradie. Pre tento krok sa rozhodli viacerí poslanci z vládneho Smeru-SD aj z opozície.
      Keď predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) išiel udeľovať slovo prihláseným rečníkom, viacerí z nich sa vytratili z rokovacej sály. K slovu sa dostal prítomný Kaník. Keď sa postavil k rečníckemu pultu, poslanci, ktorí na chvíľu zmizli, sa v rokovacej sále opäť objavili. "To je sabotáž," vyhlásil Kaník. Je ale rád, že poslanci, ktorí stratili poradie, sa náhle spamätali. "Predpokladám, že preto, aby si vypočuli moje vystúpenie," poznamenal.
      Paška dnes po rokovaní poslaneckého grémia informoval, že ak bude rozprava prebiehať bez komplikácií, v piatok 11. mája o 11.00 h by mohol parlament hlasovať o vládnom programe, a tým aj o dôvere vláde. Do rozpravy je ešte prihlásených viac ako 10 poslancov. Ak nebudú v pléne, keď na nich príde rad, stratia poradie a rokovanie sa skončí skôr, ako keby vystúpili so svojimi prejavmi.

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies